NCTS Phase 5 voor Customs Streamliner eindgebruikers

Zorg dat u voorbereid bent op de big bang op 2 december

Op 2 december 2024 verwachten we de upgrade naar NCTS Phase 5 live. Stream Software werkt hard aan de ontwikkeling van de nieuwe NCTS EUC module. De cruciale vraag: bent u er klaar voor?

Bereid u voor met deze sessie

Na de succesvolle opleidingssessies rond IDMS en AES, organiseren we nu nieuwe sessies volledig gericht op NCTS P5.

Dit moet u weten! 

  • De invoering van de nieuwe UCC-aangiftesystemen is volop aan de gang. We zitten nu in een overgangsfase waarin PLDA import plaatsmaakt voor IDMS en export wordt vervangen door AES. Voor transit wordt NCTS Phase 5 de opvolger van het huidige NCTS.
  • De overstap naar NCTS Phase 5 gebeurt in één keer – een ‘big bang’ op 2 december. Voor wie transitdocumenten opstelt, is een goede voorbereiding cruciaal.

Waarom deelnemen?

Anke Praet, Customs Manager bij Essers en ervaren docent bij Portilog, leidt deze sessie. Samen met de experts bij Stream Software

  • Leert u alles over de nieuwe regels van NCTS P5, met een sterke link naar Stream’s Customs Steamliner.
  • Krijgt u inzicht in de belangrijkste verschillen met het huidige systeem en in en de nieuwe functionaliteiten. U ontvangt ook praktische tips om de transitie soepel te laten verlopen.
  • Daarnaast krijgt u updates over AES (al live) en IDMS (verwacht in januari 2025)

Voor wie?

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld in samenwerking met Stream Software voor de eindgebruikers van de Customs Streamliner applicatie die zich willen voorbereiden op de aanstaande veranderingen in de douaneaangiftesystemen.

Duur

De klassikale opleiding duurt 2 uur. U kunt kiezen voor

  • Sessie 1 (9u00-11u00) 
  • Sessie 2 (11u30-13u30)