Gevaarlijke lading getuigenissen

Veiligheid en expertise zijn essentieel bij het vervoer van gevaarlijke goederen, met strenge voorschriften die op alle niveaus moeten worden nageleefd. Onze opleidingen gevaarlijke lading helpen u voldoen aan deze veiligheidsvoorschriften en tonen aan dat u de vereiste trainingen hebt gevolgd.

Lees hieronder hoe enkele deelnemers deze opleidingen hebben ervaren.

“Vanwege mijn functie als National Dangerous Goods Manager Belgium/Luxemburg en aanspreekpunt voor de Havenkapiteinsdienst (HKD) Gevaarlijke Goederen, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van veranderingen in de Havenonderrichtingen. Daarom ben ik in 2009 gestart met het opleidingsprogramma van de HKD, met IMDG en Havenreglementering van Portilog als speerpunten.

De opleiding Havenreglementering is van cruciaal belang om rekening te kunnen houden met gevoelige zendingen waarvoor extra veiligheidsmaatregelen moeten worden getroffen, zoals bijvoorbeeld bij ammoniumnitraat. Deze opleiding heeft mij meer inzicht gegeven om mijn collega’s, die dagelijks de registratie van gevaarlijke goederen doen, beter te begeleiden zodat ons bedrijf in regel is met alle verordeningen.

Ik vind het essentieel dat al onze operationele collega’s die DG-aangiftes doen, deze opleidingen van Portilog (of bij uitzondering een door de HKD erkende opleiding) volgen. Zonder deze opleidingen krijgen ze van mij geen toelating om deze taken uit te voeren.”

Roland Hoeben – Anr ZQ-D
National Dangerous Goods Manager for BeLux.